U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud te bekijken.

Kunst

De Hilvaria Studio’s Foundation is opgericht om in het studiocomplex kunst en ontwerp aanschouwelijk te maken voor het publiek. De kunst biedt conferentie-gasten een inspirerende omgeving en geeft kunstenaars een podium om hun werk te tonen aan een groot publiek.

 

Jan Doms is als curator van de stichting aangetrokken om de artistieke keuzes te maken. Een aantal kunstenaars zijn sinds de oprichting met de Hilvaria Studio’s verbonden en een selectie van hun werk wordt in de verschillende ruimtes tentoongesteld. Periodieke wisseling van deze werken is niet uitgesloten, maar elke ruimte krijgt met het verstrijken van de tijd een speciale vertrouwdheid die gebaseerd is op een duurzame interactie tussen de kunstwerken en de afzonderlijke architectonische ruimtes. Zo krijgt ook de regelmatige bezoeker de gelegenheid een bijzondere band op te bouwen met een bepaald kunstwerk in de gegeven context. In het Ei en de Leuvenzaal wordt ruimte geboden aan tijdelijke exposities die getuigen van een eigenzinnige keuze en een bijzondere vormgeving.

In de centrale hal bevindt zich het werk van Han Klinkhamer. Twee immens grote landschapstekeningen en een klein schilderij van zijn hand stellen het landschap nadrukkelijk aanwezig. De werken vormen samen met deze centrale ruimte de spil van waar Hilvaria Studio’s om draait. In de entree en hal bevinden zich aan de wand de houten beschilderde coulisseachtige panelen van René Korten en tegenover liggend in de nissen, de visuele vertellingen van Fred van Eldijk. De immense muurschildering die beeldbepalend is voor de Kodakzaal is van de hand van Jan van den Berg. Voor een zekere mate van landerige vrolijkheid zorgen de assemblages in oranje RAL 2009 van J.H.J. van Melis in het Museumcafé en de bar. Hij is ook de ontwerper van het Hilvaria Studio’s servies. Bij wijze van welkom staan in reeks bij de hoofdingang de extravagante reuzenschoenen van de Belgische diva Liliane Vertessen.

In 2008 werd de Hilvaria Studio’s genomineerd voor de Brabantse Cultuurprijs, een aanmoedigingsprijs die driejaarlijks wordt uitgeloofd door de Provincie Noord-Brabant “voor een baanbrekend initiatief dat zich onderscheidt door aantoonbaar cultureel ondernemerschap”.