U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud te bekijken.

Zondag 27 april 2014 zijn Hilvaria Studio's gesloten.

 

Fijne Lente!

Christiaan en Ellen

0 Commentaren Lees verder »

In samenwerking met Michel Marang presenteert het KlarinetNsemble een groots Klezmer concert. Voorafgaand aan het concert is er een inleiding op klezmer muziek door de beide solisten van de avond.

Zaterdag 22 maart 2014 - Klezmer-concert
Solisten: Michel Marang en Annelies Voesten
Aanvang concert - 20:00 uur
Inleiding op concert - 19:00 uur

Entree: 15 Euro voor volwassenen, voor kinderen tot en met 12 jaar 7.50 Euro.
Dit is inclusief de inleiding van Michel Marang en Annelies Voesten  van 19.00 uur tot 19.30 uur in de Kodakzaal en een kop koffie/thee of een consumptie aan de bar.
Kaartjes in de voorverkoop bij Boekhandel  Peter Swaanen of via kaartjes@klarinetNsemble.nl
 
Voor meer informatie over Klezmer specialist Michel Marang - kijk op: www.michelmarang.nl

0 Commentaren Lees verder »

Lizet van Beek (zang) en Doré van Deijck (piano) brengen het verhaal over de mooie verleidelijke zigeunerin Carmen op
een voor ieder zeer toegankelijke manier, en met de nodige humor. Als mini-opera en in het nederlands vertaald.
 
Reserveren bij :info@deblauwehond.nl
Prijs €12.50 voor volwassenen
         €7.50 voor kinderen

zondag 16 maart 14.00 uur
0 Commentaren Lees verder »

0 Commentaren Lees verder »

Eén uur lang een bloemlezing uit het

rijke oeuvre van Antonio Vivaldi

 

***  Concerti per molti strumenti  ***

Oboe – Fagotto – Tromba – Flauto – Violino

 

Zondag 2 februari 2014

Hilvaria Studio’s – Hilvarenbeek

Goirlesedijk 12b

Aanvang 14:30 uur

Toegang € 15  -  jeugd tot 15 jaar gratis -  incl. drankje na afloop

Voorverkoop: info@aulosconsort.nl   -  www.aulosconsort.nl

Spiero Muziek – Willem II straat – Tilburg

0 Commentaren Lees verder »

Biti Dobre brengt warmte in midwinter

 

Balkankoor Biti Dobre verzorgt op zondag 26 januari een midwinterconcert in de Hilvaria Studio's. Het koor zingt meerstemmige liederen uit Oost-Europa, en staat bekend om zijn aanstekelijke enthousiasme, aangevuurd door dirigente Dorien van der Heijde. In deze donkere, kille tijd verwarmt het koor de oren en de harten van zijn publiek met liederen uit een gebied dat zich uitstrekt van de Balkan zelf tot Oekraïne, Georgië en Armenië. De verschillen tussen de volken in dit immense gebied zijn groot. Daardoor is het repertoire van Biti Dobre zeer gevarieerd. Melancholieke muziek uit Armenië, uitbundige zang uit Georgië, de meeslepende samenklanken uit Rusland en ritmes uit de Balkan, waar je heel goed op kunt dansen.

Veel liederen worden begeleid door een vast ensemble op snaren, accordeon, klarinet, contrabas en percussie. Biti Dobre treedt al bijna dertig jaar regelmatig in de regio op, en heeft verscheidene concertreizen op zijn naam staan. Het koor heeft twee cd's uitgebracht.

 

Het concert is op zondag 26 januari in de Leuvenzaal van de Hilvaria Studio’s, Goirlesedijk 12b in Hilvarenbeek. De aanvang is om 14.30 uur. De entree is €10,00; kinderen tot 12 jaar €5,00.

 

Reserveren kan bij:

Marlea Ketelaars - heiligbeen@zonnet.nl

Loes Huijbregts - 06 11463837

0 Commentaren Lees verder »

Hilvaria Studio's Translocal | 02

fotografie | Frans van der Meer
geopend elke zondag t/m 26 januari 2014

Frans van der Meer is o.a. bekend van het personage 'Ferry van de Zaande'. Maar zijn oeuvre bevat veel meer. Nu voor het eerst museale aandacht voor zijn onwaarschijnlijke fotografie. 

0 Commentaren Lees verder »

Hilvaria Studio's | Foundation viert in 2014 zijn 10-jarig bestaan met een programmareeks met als motto 'Kunst van de ruimte'.

De eerste opmaat bestond uit de première van de documentaire film 'Bright Future' en de gelijknamige tentoonstelling over typografie in het straatbeeld van Sofia van de ontwerpersgroep Negledna.

De tweede opmaat voor de reeks is 'Language in Paradise', een installatie in de grote fotostudio en tentoonstelling in de Leuvenzaal van de Japanse kunstenares Chikako Watanabe.

De Japanse kunstenares Chikako Watanabe woont en werkt in Amsterdam. Zij is bekend vanwege haar onderzoekende aanpak. Voor dit project boog zij zich over de geschiedenis van de Hilvaria Studio's, de taaltheorie van Becanus Goropius (1519 - 1572) en de historische bosbouw ten behoeve van de inmiddels al lang geleden gesloten kolenmijnen in Limburg. Daarnaast bezocht ze met haar camera Safaripark 'Beekse Bergen' en natuurgebied Gorp en Roovert. Tevens sprak ze met de schrijver Ed Schilders temidden van zijn boeken over de taal uit het paradijs. Dit is verwerkt in spannende filmmontages.

Watanabe vervaardigde ook een drietal textieltapijten in samenwerking met het TextielLab van het TextielMuseum. De tapijten maken eveneens deel uit van de installatie en verwijzen naar Lasse Braun, die ooit pornofilms maakte in de Hilvaria Studio's.

De weerslag van al haar expedities heeft geleid tot de multidisciplinaire installatie 'Language in Paradise' in de grote fotostudio en het levendige 'story board' van haar bevindingen in de Leuvenzaal.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door TextielLab TextielMuseum, BDO Tilburg, Safaripark Beekse Bergen, Johan van den Acker textielfabriek Gemert (Hofleverancier), Houthandel Van Dal Esbeek en StationS Multimedia Amsterdam.

0 Commentaren Lees verder »

Afrokoor Cunene Zingt!
Op zondagmiddag 3 november a.s verzorgt het Tilburgse Afrokoor Cunene vanaf 15.00 uur een concert in de Hilvaria Studio's aan de Goirlesedijk 12b, 5081 ND Hilvarenbeek.
Er worden meerstemmige Afrikaanse liederen gezongen o.a. uit Zuid-Afrika, Ghana, Namibië en Angola, het geboorteland van de bezielende dirigent Bouaventura “Bobby” Gouveia.
Kaartjes voor dit concert a € 7,50 zijn te verkrijgen tijdens het begin van de repetitieavonden van het koor, woensdagavond 19.45 - 20.00 uur in basisschool de Tiliander, Lange Nieuwstraat 189 in Tilburg of te bestellen via  info@afrokoorcunene.nl of 06-49752139 (kaartjes aan de zaal op 3 november € 10,=).

www.afrokoorcunene.nl

0 Commentaren Lees verder »