U moet Adobe Flash installeren om deze inhoud te bekijken.

Concert Young Musicians Academy 6 juli 2014
Liefhebbers van klassieke muziek en bewonderaars van muzikale talenten kunnen zondag 6 juli hun hart ophalen. Dan wordt door de studenten van de Young Musicians Academy het jaarlijkse slotconcert gegeven.
Dit concert zal plaatsvinden op zondagmiddag 6 juli. De aanvang van het concert is 14:00 uur, het einde omstreeks 16:00 uur.
De toegang is €5, inclusief kopje koffie of thee in de pauze. De zaal is vanaf 13:30 uur geopend.
De YMA van het Fontys Conservatorium Tilburg is een opleiding voor bijzonder getalenteerde en gemotiveerde kinderen tussen 10 - 18 jaar die hierdoor een uitstekende basis kunnen leggen voor hun loopbaan als musicus.
Naast aandacht voor het gekozen hoofdvak is er ruim aandacht voor ensemblespel, pianobegeleiding en theoretische vorming.
Tijdens dit concert zullen de kamermuziekensembles van zich laten horen in werken van o.a. Mozart, Dvorak, Donizetti, Thuille, Vaughan-Williams en Fay. Deze ensembles worden gecoacht door Jelena Bazova, Annemieke Corstens, Hülya Keser, Jan van den Eijnden en John Groeneveld. Het YMA-koor o.l.v. Peggy Hegeman zal ook optreden.Tevens nemen we afscheid van de vertrekkende studenten.
Uw aanwezigheid wordt op hoge prijs gesteld om deze jonge mensen bij te staan podiumervaring op te doen.
Kaarten verkrijgbaar aan de zaal, of te reserveren (aanbevolen) via www.fontys.nl/fhkagenda.

0 Commentaren Lees verder »

Deze keer geen Zondagkunst in de Hilvaria Studio's maar Vrijdagkunst.

Dat is ter gelegenheid van de feestelijke CD-presentatie van 

Doré van Deijck met haar eerste solo-CD: Do-Re.

U bent van harte welkom !
Vrijdagkunst | 01


4 juli 2014 - 16.00 u
CD-presentatie Doré van Deijck


Do-Re

Do-Re in de Leuvenzaal

Do-Re is de titel van de eerste solo-CD van Doré van Deyck. Tijdens deze bijzondere editie van Vrijdagkunst bij gelegenheid van de CD-presentatie van Doré, speelt zij op de vleugel in de Leuvenzaal een keuze uit o.a. composities die speciaal voor haar geschreven zijn.

Erik Vloeimans schreef: " Doré heeft me zeer verrast met haar eerste solo-CD. Ze heeft composities van zeer uiteenlopende aard opgenomen, met smaak bij elkaar geïnstrumenteerd en haar eigen wereld binnen gebracht. Ze heeft zo haar eigen pianoboek gecreëerd. Het is een CD die je steeds weer wilt draaien met voor mij bijzondere hoogtepunten het speciaal voor Doré door Niko Langenhuijsen gecomponeerde Do-Re en een compacte versie van Canto, waarin precies de kernpunten zitten waar de Canto voor mij over gaat."

Peter Hofland | Soundscapes tekende voor opnamen, editing en mastering. De vormgeving is van Looi Naaikens en de foto is van Ruud van der Meulen.
Tentoonstelling 'Van een eiland kun je niet vluchten" 
elke zondag open voor publiek t/m 6 juli 2014 

Leuvenzaal, Grote Fotostudio, Omloop Regiekamer, Buitenpaviljoen
Muriel Ten Cate, Jean en Fabian Schalekamp, Marcos Vidal

De CD-presentatie van Doré is ook een mooie gelegenheid om de tentoonstelling 'Van een eiland kun je niet vluchten' te bekijken. Vier kunstenaars uit Mallorca tonen tekeningen, collages, geschriften, objecten en landart. Ultima Hora Newspaper schreef: ".... ironische en kritische beeldenstorm uit Mallorca in Hilvaria Studio's."

Muriel Ten Cate en Jean Schalekamp hebben Nederlandse roots. Ze emigreerden in 1960 naar Mallorca waar ook hun zoon Fabian opgroeide. Marcos Vidal is geboren en getogen in Spanje en bewoont al jaren het monumentale familiehuis in Sineu waar eveneens zijn atelier is. In Mallorca is hij initiatiefnemer van de jaarlijkse Translocal Meeting, waar Hilvaria Studio's vorig jaar met vier kunstenaars vertegenwoordigd was.

Fabian Schalekamp verbleef als artist-in-residence in Hilvaria Studio's en maakte voor deze tentoonstelling een drietal prachtige houten composities met takken en blokken hout uit het omringende bos.

Deze tentoonstelling kwam tot stand met steun van
Institut d'estudis Baleàrics


Zondagcafé 
11.00  - 17.30 u

Op zondag fungeert het zondagcafé met buitenterrassen en museumzalen als gastvrije oase voor wandelaars en kunstliefhebbers. Christiaan en Ellen zorgen met hun staf voor aangenaam onthaal. De dagkaart geeft aan waarvan u kunt genieten.
0 Commentaren Lees verder »

VOORJAARSCONCERT OP ZONDAG 25 MEI 2014 DOOR GEMENGD KOOR SCAMPOLO EN THE SINGING PEARLS

 

Naast veel afwisseling in de muzikale samenstelling van onze concerten, kan ook een nieuwe locatie heel verfrissend zijn. Daarom hebben wij nu gekozen voor een optreden in de Hilvaria Studio’s, die bovendien gelegen zijn in een landelijke omgeving. Bij mooi weer geeft dit een extra dimensie aan het geheel.

 

In de middag van 25 mei gaan wij u weer verrassen met een mooi concert, samen met het barbershopkoor The Singing Pearls uit Oisterwijk.

 

Zoals u van Gemengd koor Scampolo gewend bent, brengen wij een aantal heel mooie, licht-klassieke en eigentijdse muziekstukken, evenals musicalliederen.

Ons koor wordt hierbij weer begeleid door onze dirigent Peter Ligthart en onze pianist Wil van Leijsen.

 

Het barbershopkoor The Singing Pearls zingt, zonder instrumentale begeleiding, evergreens, ballads, up-tempo’s, songs die u vaak bekend in de oren klinken. The Singing Pearls maken van elk optreden een feest, onder de begeleiding van dirigente Evelien Clement.

 

De aanvangstijd is 14:00.

Entree: € 10,00 inclusief een kopje koffie of thee.

Voorverkoop: tel: 013-4556171.

Locatie: Hilvaria Studio’s

Goirlesedijk 12b

5081 ND Hilvarenbeek.

Voor verdere informatie: www.scampolo.nl

 

Na afloop van het concert is er een gezellige nazit.

 

We rekenen weer op uw komst!

 

0 Commentaren Lees verder »

0 Commentaren Lees verder »

Muriel Ten Cate en Jean Schalekamp
Te zien in de Leuvenzaal en op de omloop van de regiekamer

Het echtpaar Muriel Ten Cate en Jean Schalekamp emigreerde in 1960 vanuit de Jan Steenstraat in Amsterdam naar Mallorca. Muriel bouwde er een bestaan op als schilder en Jean maakte furore als schrijver en literair vertaler.

Muriel Ten Cate (Jakarta,1933 ) studeerde aan de Kunstacademie Arnhem, de Rietveldacademie Amsterdam en lithografie aan de Kunstacademie van de Universiteit van Minnesota in Minneapolis. Het is vijftien jaar geleden dat haar werk in Nederland te zien was. Tijdens de Mallorca Translocal Meeting 2013 waar een team van kunstenaars namens de Hilvaria studio's | Foundation deelnam, ontdekte Jan Doms het werk van Muriel bij toeval toen hij bij de familie werd uitgenodigd voor een BBQ.  Hij was direct onder de indruk van de eenvoud en zeggingskracht van haar tekeningen en schilderingen.

Jean Schalekamp (Rotterdam 1926) studeerde Franse literatuur aan de Sorbonne in Parijs. Hij schreef talloze artikelen en reportages over het leven onder de dictatuur van Franco voor Vrij Nederland, De Nieuwe Linie  en De Groene Amsterdammer. Hij publiceerde in Maatstaf  en Literair Paspoort. Schalekamp is bekend van het autobiografische boek 'Dr. Freud heeft hier gewoond' en 
'Van een eiland kun je niet vluchten'. De nieuwe roman van hem heet 'Dood van een hengelaar' met illustraties van Muriel Ten Cate. Als literair vertaler is hij bekend van o.a. 'Het kwade uur' van Gabriel Gárcia Marquez (✝).

Marcos Vidal en Fábian Schalekamp
Te zien in Buitenpaviljoen, Leuvenzaal en Grote Fotostudio

Marcos Vidal (Vitoria-Gasteiz, 1967) studeerde aan de Kunstfaculteit van de Polytechnische Universiteit in Valencia. Hij verbleef o.a. in het Frans Masereel Centrum in Kasterlee en Raketenstation - Insel Hombroich. Zijn werk is in vele landen geëxposeerd, van Beijing tot Stockholm, van Spanje tot Chicago en heeft zijn weg gevonden naar vele museale collecties. Zijn werk bestaat uit grafiek, collages en assemblages die zijn relativerende en soms humoristische kijk etaleren op het dagelijkse private en publieke leven. Hij is ook de organisator van de Mallorca Translocal Meetings. In 2013  waren Jan Doms, Olga Doreva, Paul Bogaert en Martin Peulen namens de Hilvaria Studio's daar te gast.

Fábian Schalekamp (Palma, 1964) studeerde schilderkunst en monumentaal aan de Koninklijke Academie Den Haag en beeldhouwen aan de School voor Polytechniek in Sunderland. Zijn 'landart'-projecten, objecten, video's en foto's werden o.a. getoond in diverse musea en galeries op de Balearen en Spanje, Los Angeles, Zaragoza, Berlijn en Stockholm. Voor Hilvaria Studio's | Foundation creëerde Schalekamp een grote buiteninstallatie van takken die hij verzamelde in de bosrijke omgeving van de studio's. De prachtige organische compositie 'Geometrie van de Natuur' strekt zich uit van het buitenpaviljoen tot op het terras achter de Leuvenzaal.

0 Commentaren Lees verder »

0 Commentaren Lees verder »

Zondag 27 april 2014 zijn Hilvaria Studio's gesloten.

 

Fijne Lente!

Christiaan en Ellen

0 Commentaren Lees verder »

In samenwerking met Michel Marang presenteert het KlarinetNsemble een groots Klezmer concert. Voorafgaand aan het concert is er een inleiding op klezmer muziek door de beide solisten van de avond.

Zaterdag 22 maart 2014 - Klezmer-concert
Solisten: Michel Marang en Annelies Voesten
Aanvang concert - 20:00 uur
Inleiding op concert - 19:00 uur

Entree: 15 Euro voor volwassenen, voor kinderen tot en met 12 jaar 7.50 Euro.
Dit is inclusief de inleiding van Michel Marang en Annelies Voesten  van 19.00 uur tot 19.30 uur in de Kodakzaal en een kop koffie/thee of een consumptie aan de bar.
Kaartjes in de voorverkoop bij Boekhandel  Peter Swaanen of via kaartjes@klarinetNsemble.nl
 
Voor meer informatie over Klezmer specialist Michel Marang - kijk op: www.michelmarang.nl

0 Commentaren Lees verder »

Lizet van Beek (zang) en Doré van Deijck (piano) brengen het verhaal over de mooie verleidelijke zigeunerin Carmen op
een voor ieder zeer toegankelijke manier, en met de nodige humor. Als mini-opera en in het nederlands vertaald.
 
Reserveren bij :info@deblauwehond.nl
Prijs €12.50 voor volwassenen
         €7.50 voor kinderen

zondag 16 maart 14.00 uur
0 Commentaren Lees verder »

0 Commentaren Lees verder »