Accordeonconcert Sophia’s Opleidingsorkest en Apollo '77

Programma:

Sophia’s Opleidingsorkest  SOL

Dirigent: Hadewich Peeters

The forge of vulcan - Michael Sweeney

Reine de musette - arr. Paul Dzon. 

Solist: Santiago Cimadevilla

Dakota - Jacob de Haan

Theme Baantjer

Solist: Santiago Cimadevilla

Pauze

Accordeonensemble Apollo’77 

Dirigent: Leo van Lierop

Tanti Anni Prima  -Astor Piazzolla/Arr. Hans-Günther Kölz 

Solist: Santiago Cimadevilla – Bandoneon

Tango Guiñar Ojo Gerie Daanen

Symfonietta voor Accordeonorkest Wim Brandse

 

Free World Fantasy Jacob de Haan/Arr. Rob Zieverink 

 

Gerie Daanen – Tango Guiñar Ojo

Gerie Daanen geldt al jaren als een van de leidende figuren in de Nederlandse accordeonwereld. Jarenlang was hij werkzaam aan het conservatorium in Tilburg als docent. Naast docent en uitvoerend musicus is hij ook actief als componist, met name voor accordeon in diverse bezettingen. Deze Tango (met een knipoog) vormt het derde deel uit de serie ''Tres Composiciones Pora Orquestra de Acordeon''

 

Wim Brandse – Symfonietta voor Accordeonorkest

Wim Brandse was een Nederlandse componist en muziekpedagoog. Samen met een aantal andere Nederlandse componisten zorgde hij voor een opleving in het accordeonorkestrepertoire door in opdracht van de Nederlandse bond voor accordeonisten een compositie te schrijven voor deze bezetting. Brandse maakt in deze driedelige compositie gebruik van invloeden uit de klassieke en de volksmuziek.

 

Astor Piazzolla/Arr. Hans-Günther Kölz – Tanti Anni Prima

Solist: Santiago Cimadevilla – Bandoneon

Hoewel Astor Piazzolla bij het grote publiek vooral bekend is door zijn snelle, opzwepende tangostijl, die in de jaren '60 en '70 in Argentinië sterk in zwang raakte, schreef hij ook vele rustige, melancholieke werken. Zijn Tanti Anni Prima werd bewerkt door de Duitse accordeongrootheid Hans-Günther Kölz. Piazzolla bewerkte dit stuk later in zijn leven voor een bezetting met een zangpartij, onder de titel “Ave Maria''.

 

Jacob de Haan/Arr. Rob Zieverink – Free World Fantasy

Deze compositie werd oorspronkelijk geschreven voor harmonieorkest, maar wordt tegenwoordig ook veel door accordeonorkesten uitgevoerd. Drie delen worden met elkaar verweven, waarin een hoofdthema de rode draad volgt!

 

  • aanvang14:00 uur
  • entree€10 (inclusief kop koffie of thee)
naar de agenda