expositie BouwmeesterDonck

BouwmeesterDonck is een interdisciplinair collectief dat klankinstallaties en sculpturale ervaringen maakt, waarbij technologie een verbindende rol speelt. Hun nieuwsgierigheid naar de relatie tussen beeld en geluid maakt dat zij de grenzen opzoeken van de traditionele gebieden van muziek en beeldende kunst.

Voor de Hilvaria Studio's maken ze onder de titel 'All is Delusion' een werk waarin beeld, geluid en ruimte elkaar sterk zullen gaan beïnvloeden.

Een waan is een fantasie die de betrokkene beschouwt als werkelijkheid. Het is een niet met algemeen geaccepteerde opvattingen en/of ideeën overeenkomend denkbeeld, waarvan de patiënt niet af te brengen is met logisch redeneren.

'All is Delusion' toont een verlaten scène, een landschap van beeld en geluid. Het werk is samengesteld uit sculptuur, klank en beweging. De subtiele klanken in combinatie met verscheidene objecten - gereedschap, kunstmatige en decoratieve vormen - roepen een surrealistische sfeer op. In deze enscenering worden de mogelijkheden van een decor als autonoom kunstwerk uitgewerkt. Het maakt daarmee een knipoog naar de voormalige functie van de Hilvaria Studio’s als opname studio voor film en muziek.

 
  • entreegratis

iedere zondag te bezichtigen van 11.00 uur tot 17.30 uur

naar de agenda