Grupo del Sur - Piazzolla y misterio

Grupo del Sur - Piazzolla y misterio      

Bezield bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Astor Piazzolla is dé grote inspirator van deze Nederlands-Argentijnse groep die haar sporen intussen heeft verdiend. Na de mijlpaal van het afgelopen seizoen waarin de nieuwe live CD Inspiración werd opgenomen in het Amsterdamse Concertgebouw, gaat de groep verder op de ingeslagen weg. In Piazzolla y Misterio wordt het mysterie van zijn muziek verder onderzocht. Waarom raakt deze muziek zoveel mensen, steeds maar weer? Ervaar het zelf en laat u meevoeren in deze wereld van melancholie en hartstocht.

Piazzolla was de grote vernieuwer van de Argentijnse tango: de Tango Nuevo. Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip, met een vaste plaats te midden van andere tijdloze genres. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. Piazzolla liet zich dan ook inspireren door klassieke componisten als Bach, Ravel en Stravinsky, maar ook jazzmuziek speelt een grote rol. De 'Groep van het Zuiden'  laat zich op haar beurt inspireren door Piazzolla, met eigen arrangementen van bekende werken van deze klassieke componisten. Op geraffineerde wijze wordt klassiek en tango met elkaar verweven. Samen met originele stukken van Piazzolla levert dit een onvergetelijke muzikale ervaring op!

De musici van Grupo del Sur weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla’s muziek. De groep geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Na de twee studio CD's Invierno Porteño en Segundo Movimiento verscheen in 2015 is de eerste live CD Inspiración.

Matías Pedrana – bandoneon

Anne-Marie van de Grint – viool

Paul Hagenaars – gitaar

Ivo de Greef – piano

Marc van Rooij – contrabas                                                              

 

 

  • datum 30 oktober 2016
  • aanvang14:00 uur
  • entree€17,50

reserveren via yvonne@lemontree-pr.nl

naar de agenda