Opening Le CIRQUE, Silvia B

Le CIRQUE, Silvia B
Voedsel voor lichaam en geest: Sjim Hendrix

 

Le CIRQUE van Silvia B opent zondag 6 september 2015 met een op het werk geïnspireerde verrassende openingsbrunch, speciaal voor u bereid door Sjim Hendriks.

Silvia B. is bekend van haar sculpturen die hybride personages verbeelden - gevangen tussen verschillende leeftijden, geslachten of culturen, of tussen mens en pop of mens en dier.

Het werk gaat over menselijk gedrag, instinctief versus beschaafd gedrag. De beschaafde mens gedraagt zich volgens aangeleerde culturele codes, maar wordt nog altijd gedreven door zijn primaire angsten en verlangens. Die frictie komt tot uiting in het werk. Haar beelden zijn helemaal af, elk detail doet ertoe. De esthetiek maakt de beelden ogenschijnlijk aantrekkelijk, maar al gauw wordt je geconfronteerd met iets wat daar lijnrecht tegenin druist. Ratio en emotie gaan een spel met elkaar aan dat veel vragen oproept en je niet zomaar loslaat. Hilvaria Studio's toont haar recente geheel zwart in zwarte serie Le CIRQUE, beelden van mensen met dierlijke vachtjes en dieren met menselijke gedragingen, refererend aan het circus. Het tragikomische van circussen in het algemeen en de dubieuze vrijwilligheid van de personages worden versterkt doordat alles in de pauzestand lijkt te staan: na sluitingstijd. Ook de serie fotowerken van kermis/circuslocaties bij nacht laten, in afwezigheid van de dagelijkse drukte, kleuren en geluiden van het amusement, een donkere stilte zien.
 

De bevlogen kunstenaar/kok Sjim Hendrix wil de mensen dichter bij hun voedsel brengen. Sjim werd opgeleid door Michelin-sterren-kok Dick Soek, waarbij alles wat niet rechtstreeks uit de natuur kwam rommel was. Sjim houdt ervan om de zintuigen te prikkelen en dat houdt niet op bij de smaak alleen. Hij laat zich door het werk van Silvia B inspireren tot een reeks van (smaak)ervaringen. Hij houdt ervan taboes te doorbreken, letterlijk. Er mag dan ook verwacht worden dat zijn brunch de tongen los zal maken.

Tentoonstellingen | Zondagcafé elke zondag 11.00 - 17.30 u

Naast de tentoonstellingen zijn er in onze vaste opstellingen werken te zien van J.H.J. van Melis, René Korten, Han Klinkhamer, Liliane Vertessen en Fred van Eldijk.

Zondagcafé
Na het bezoeken van de tentoonstellingen en het wandelen in de natuurgebieden in de omgeving, kunt u uitrusten in het museumcafé en bij goed weer ook op de fraai gelegen buitenterrassen. Christiaan en Ellen zorgen met hun staf voor een aangenaam onthaal. De dagkaart geeft aan waarvan u kunt genieten.

Verwacht:
Anna Lange (NL) | opening 29 november 2015
Kunstbalie Mediakunst | opening 21 februari 2016
Mathieu Chevallier (F) | opening 3 april 2016

Terug van weggeweest:

De tekeningen van Han Klinkhamer zijn vanaf 6 september weer te bewonderen op de vertrouwde plek in de hal van de Hilvaria Studio's.

Terugblik op de opening van Jef Faes:

Met recht kan gezegd worden dat met de brunch van Sjim alle zintuigen aangesproken zijn. Mascha Ru zorgde voor een uitzonderlijke kennismaking met de smaak van klei. De tekst van Stefan de Clippele is binnenkort te lezen in de biografie van Jef Faes, die in het najaar uit zal komen.

In verband met de brunch willen we u vragen in te schrijven:info@hilvariastudiosfoundation.nl

  • aanvang12:00 uur
  • deuren open vanaf11:00 uur
  • kosten€ 20,00 (inclusief brunch)

Na 14.00 vrije inloop. De kunstenaar is aanwezig

naar de agenda