Opening tentoonstelling Liquid-Gold-Random-Player

Hilvaria Studio’s | Foundation – Zondagkunst | nieuwe stijl.

Liquid-Gold-Random-Player

Jef Faes – Liquid Gold Random Player

Jef Faes is de eerste kunstenaar die uitgenodigd is door de nieuwe curatoren van Hilvaria Studio's Foundation. Zijn sculpturen zijn gevuld met leegte en wekken de indruk gewichtsloos te zijn. Ze bezitten een natuurlijke schoonheid waarin je je als toeschouwer gemakkelijk kunt verliezen. Door de samenwerking aan te gaan met bijenkolonies maakt hij zichzelf afhankelijk van het natuurlijke proces dat de bijen inbrengen.

Nieuwe curatoren

In het voorjaar 2015 traden Ad Roefs en Tineke Schuurmans aan als de nieuwe curatoren van Hilvaria Studio’s | Foundation. Ad Roefs is kunstenaar/architect, Tineke Schuurmans is kunstenaar/fotograaf, maar

beiden houden ze ervan om over de grenzen van hun eigen disciplines heen te kijken.

In de kunst gaat het hen om de zeggingskracht. Daarbij willen ze alle zintuigen aanspreken.

Zondagkunst nieuwe stijl

De eerste proeve daarvan is te ervaren tijdens 'zondagkunst nieuwe stijl' op 17 mei aanstaande.

In het 2 uur durende programma zal de tentoonstelling 'Liquid Gold Random Player' van de Belgische kunstenaar Jef Faes het uitgangspunt vormen voor een serie van activiteiten.

Programma

De bevlogen kunstenaar/kok Sjim Hendrix wil de mensen dichter bij hun voedsel brengen. Sjim werd opgeleid door Michelin-sterren-kok Dick Soek, waarbij alles wat niet uit de natuur kwam rommel was. Hij houdt ervan om de zintuigen te prikkelen en dat houdt niet op bij de smaak alleen. Hij laat zich door het werk van Jef Faes inspireren tot een reeks van (smaak)ervaringen.

De uit Antwerpen afkomstige architect Stefan de Clippele volgt het werk van Jef Faes al vanaf het prille begin en is er een groot bewonderaar van. Hij is dan ook de aangewezen persoon om ons iets te vertellen over de drijfveren achter van het werk van Jef.

Ter afsluiting van het programma zal Jef samen met imker Ad Vester voor het eerst de installatie 'Liquid-Gold-Random-Player' in werking zetten.

 

  • datum17 mei 2015
  • aanvang12.00 uur
  • einde programma14.00 uur

Na 14.00 uur vrije inloop tentoonstelling

naar de agenda