Slavisch koor Drage Volje en Tri Modila (Balkantrio)

MUZIEK UIT OOST-EUROPA

Op zondag 20 november 2016 treden Drage Volje en Tri Modila op met muziek uit Oost-Europa. Vanaf 14.00 uur zijn de twee groepen te beluisteren in de Hilvaria Studio’s, Goirlesedijk 12b in Hilvarenbeek. De toegang bedraagt € 7,00 (kinderen € 3,50), inclusief een kopje koffie/thee.

Drage Volje is een klein koor dat liederen zingt uit Bulgarije, Rusland, Georgië, Armenië en omstreken. Het koor probeert in de samenzang de authentieke klanken uit deze landen vorm te geven en gaat daarbij onregelmatige maatsoorten niet uit de weg. De liederen komen voort uit de zangtradities in die landen maar zijn vaak wel voor koor gearrangeerd.

Tri Modila bestaat uit drie Nederlandse vrouwen, die een passie hebben voor het zingen en spelen van traditionele Balkanmuziek. Naast de muziek die in de Balkan hoofdzakelijk gespeeld wordt om volksdansen te begeleiden, heeft zich ook een sterke zangcultuur ontwikkeld. Tri Modila heeft ook die traditionele meerstemmige zang op haar repertoire staan.

Muziek uit Oost-Europa is heel divers. Veel van de streken in dit gebied zijn onherbergzaam door de bergketens die er dwars doorheen lopen en er wonen verschillende volken. Hierdoor zijn ongelooflijk gevarieerde muziekstijlen ontstaan. De prachtige melodieën zitten vol versieringen. De samenklanken kunnen zowel wrang zijn als vol en open; maar ze zijn altijd verrassend. De stemmen zijn krachtig en doordringend. De zwierige ritmes nodigen uit tot dansen.

  • aanvang14:00 uur
  • Einde16:00 uur
  • Toegang€ 7,00 (kinderen € 3,50) inclusief koffie/thee

reserveren: 06-13600448 of trimodila@gmail.com

naar de agenda