Tabula Rasa

TABULA RASA is de titel van de tentoonstelling over de jongste generatie kunstenaars die geboren en getogen is op de Balearen. Deze eilandengroep vormt een zelfstandige regio van Spanje met als hoofdstad Palma de Mallorca. Pau Waelder en Fernado Gómez de la Cuesta namen het initiatief tot deze reizende tentoonstelling, die van start ging in Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. Daarna werd deze expositie in de MUU Galleria in Helsinki (Finland) gepresenteerd en nu is deze te zien in Hilvaria Studio’s.

Waelder en Gómez hebben zich bij het samenstellen van de tentoonstelling laten leiden door de vraag of er vandaag de dag nog wel mogelijkheden zijn voor jonge kunstenaars om hun eigen plek te veroveren. De filosoof Jose Ortega y Gasset formuleert dat als volgt: “Elke generatie is gevangen tussen de erfenis van de vorige generatie en de noodzaak als nieuwe generatie een eigen kijk op de wereld manifest te maken.”

De tentoonstelling omvat bestaande werken en projecten die speciaal voor Hilvaria Studio’s gemaakt zijn. Naast beelden, schilderijen, fotografie en video zijn er zowel binnen als buiten diverse multi-disciplinaire installaties te zien. 

De deelnemende kunstenaars zijn: Irene de Andrés, Joan Bennàssar Cerdà, Arantxa Boyero, Lara Fluxà, Bel Fullana, Neus Marroig, Adrián Martinez, Jaume Orejuela, Julià Panadès, Albert Pinya, Tomás Pizá, Natxa Pomar, Cristòfol Pons, MariJo Ribas, Antònia del Río, Bartomeu Sastre, Isabel Servera, Javier Siquier, Las tAradas - Mariaema Soler en Marta Fuertes, Sara Tur.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met steun van Institut d’Estudis Baleàrics en Es  Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.