Tentoonstelling Le CIRQUE, Sylvia B

Silvia B. is bekend van haar sculpturen die hybride personages verbeelden - gevangen tussen verschillende leeftijden, geslachten of culturen, of tussen mens en pop of mens en dier.

Het werk gaat over menselijk gedrag, instinctief versus beschaafd gedrag. De beschaafde mens gedraagt zich volgens aangeleerde culturele codes, maar wordt nog altijd gedreven door zijn primaire angsten en verlangens. Die frictie komt tot uiting in het werk. Haar beelden zijn helemaal af, elk detail doet ertoe. De esthetiek maakt de beelden ogenschijnlijk aantrekkelijk, maar al gauw wordt je geconfronteerd met iets wat daar lijnrecht tegenin druist. Ratio en emotie gaan een spel met elkaar aan dat veel vragen oproept en je niet zomaar loslaat. Hilvaria Studio's toont haar recente geheel zwart in zwarte serie Le CIRQUE, beelden van mensen met dierlijke vachtjes en dieren met menselijke gedragingen, refererend aan het circus. Het tragikomische van circussen in het algemeen en de dubieuze vrijwilligheid van de personages worden versterkt doordat alles in de pauzestand lijkt te staan: na sluitingstijd. Ook de serie fotowerken van kermis/circuslocaties bij nacht laten, in afwezigheid van de dagelijkse drukte, kleuren en geluiden van het amusement, een donkere stilte zien.

Naast de tentoonstellingen zijn er in onze vaste opstellingen werken te zien van J.H.J. van Melis, René Korten, Han Klinkhamer, Liliane Vertessen en Fred van Eldijk.

Verwacht:

Anna Lange (NL) | opening 29 november 2015
Kunstbalie Mediakunst | opening 21 februari 2016
Mathieu Chevallier (F) | opening 3 april 2016

Terug van weggeweest:

De tekeningen van Han Klinkhamer zijn vanaf 6 september weer te bewonderen op de vertrouwde plek in de hal van de Hilvaria Studio's.

  • expositievan 6 september tm. 22 november 2015
  • entreegratis

Ieder zondag te zien van 11.00-17.30 uur

naar de agenda