ZONDAGKUNST: Linda Arts

Let op: We hebben deze dag helaas geen mogelijkheid om te PINNEN

Linda Arts presenteert: Both Sides Now 

Linda Arts maakt schilderijen, muurschilderingen en grafiek met geometrische vormen in veelal een beperking van zwarten, witten en grijzen die in intensiteit en vorm verlopen. Vanuit deze minimalistische vormentaal weet zij een grote variatie aan bewegingen te suggereren en je als kijker mee te nemen voorbij tijd en ruimte.

Elk werk wordt nauwkeurig voorbereid en uitgewerkt. Van een afstand gezien bewegen de vormen naar je toe of nemen je mee in een niet bestaande ruimte achter de wand. Nader je het werk van dichtbij dan wordt de hand van de maker zichtbaar. De ogenschijnlijke perfectie wordt doorbroken en de aandachtigheid en concentratie van het maakproces worden voelbaar, waardoor het werk er een belangrijke betekenislaag bij krijgt.

Linda Arts woont en werkt in Goirle en heeft tentoonstellingen en opdrachten in binnen- en buitenland.

De tentoonstelling is hierna nog te zien op 15.08.19 / 12.01.20 / 02.02.20 - steeds met een ander nevenprogramma - en op afspraak via info@tinekeschuurmans.nl

Voor meer informatie over de kunstenaar: www.lindaarts.nl

Saxofonist: Tom Sanderman

Tom Sanderman is een voorvechter van de Hedendaagse muziek en een groot liefhebber van minimal music. Hij studeerde saxofoon bij Ties Mellema en Niels Bijl. In 2016 nam hij deel aan het Bang On A Can Summer Festival in MASS MoCA (USA), waar hij samenwerkte met componisten zoals Julia Wolfe en John Luther Adams. Met zijn debuut-cd The River Beneath Us oogstte Sanderman veel succes. Zo was hij onder andere te gast op Radio 4 en bij tv-programma Vrije Geluiden. Zijn tweede cd 'Whoever You are Come Forth' kreeg onlangs een 4-sterren recensie in het NRC:''Sanderman paart technisch precisiespel aan koele distantie en neemt je mee op een zacht groovende zweefvlucht''.

In 2015 won Tom de Jacques de Leeuwprijs. De jury schreef over hem: “Tom Sanderman is een sublieme muzikant die excelleert met een professioneel repertoire. Een veelzijdige performer op zoek naar een spannende rafelrandje, omdat hij weet dat hij zich daarmee kan onderscheiden. Een randje dat hij bewust zelf wil creëren. In die scherpzinnige ruimte ontwikkelt hij zijn eigen stijl waarbij hij vol overtuiging kiest voor hedendaagse nieuwe muziek.”

Voor meer informatie: www.tomsanderman

  • Openingstijden café 11:00 - 18:00
  • Ontvangst met Tom Sanderman 14:00
  • EntreeGratis
naar de agenda